DeIndonesische Rijsttafel

Een rijsttafel is een combinatie van vele hoofd- en bijgerechten uit de Indonesische keuken. Echter, de manier van opdienen, veel gerechten tegelijk, is Indisch. Als we terug kijken in de geschiedenis van de rijsttafel blijkt dat dit vaak werd toegepast door de Indische bevolking. Tijdens het diner werden er vele gerechten tegelijk geserveerd, van hoofdgerecht tot eventuele bij- en nagerechten. Deze wijze van serveren is later door velen, waaronder de Nederlanders, overgenomen om optimaal te kunnen genieten van de Indonesische keuken.

De Indonesische keuken, in Nederland ook wel de Indische keuken genoemd, bestaat uit vele gerechten. Het feit dat Indonesië uit veel eilanden bestond bracht met zich mee dat elk eiland haar eigen recepten kende. Vaak maakten zij gebruik van de vele lokale kruiden. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak.


Variëteitaan gerechten

De combinatie van deze verschillende gerechten maakt de Indonesische rijsttafel zo speciaal. Door een variëteit aan gerechten is het eenvoudig om de rijsttafel naar eigen smaak samen te stellen.

Bent u niet helemaal bekend met de Indonesische keuken en is het daarom moeilijk een goede keuze te maken voor de gerechten? Treur niet, Selera Anda staat altijd voor u klaar om u te adviseren en om samen met u uw eigen rijsttafel samen te stellen.