Voor ons zijn de namen van onze gerechten natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar van onze klanten horen we wel eens dat al die Indonesische namen soms best verwarrend kunnen zijn! Daarom hebben we een kleine woordenlijst voor u opgesteld waarmee het bestellen van onze Indonesische gerechten een stuk makkelijker wordt!
Ajam = kip
Kip is een van de belangrijkste ingrediënten van de Indonesische keuken en wij hebben dan ook meerdere kipgerechten in onze menu’s. Een van de bekendste Indonesische gerechten is natuurlijk saté ajam, oftewel: kipsaté! Kipsaté is op de barbecue gegrilde kipstukjes met pindasaus en een gerecht dat bij de meeste eetcafés wel verkrijgbaar is. Maar voor de meest smakelijke en authentieke versie moet u toch echt bij ons zijn!
Ajam Betawi is ook één van onze favoriete kipgerechten. Het woord Betawi is afgeleid van Batavia in Indonesië en in dit gerecht wordt de kip heerlijk krokant gebakken en daarna omhuld door een heerlijk zoet pikante ketjap saus.
Onze kipgerechten:
Daging = Vlees
Daging betekent vlees en hoewel het letterlijk vlees in het algemeen betekent staat het in de Nederlands Indonesische keuken voornamelijk voor rundvlees. De twee meest populaire vleesgerechten zijn natuurlijk daging rendang en daging smoor. In deze gerechten wordt het vlees allebei heel langzaam gegaard wat resulteert in heerlijk mals vlees. Daging Smoor leent zijn smaak vooral aan ketjap en kruiden en bij Daging Rendang wordt het vlees gegaard in kokosmelk, wat u ook duidelijk proeft in het gerecht.
Onze vleesgerechten:
Tahu & tempeh = tofu & tempeh
Tofu wordt gemaakt van sojamelk en heeft een neutrale smaak en een sponsachtige structuur die saus heel goed opneemt. Tempeh wordt bereid met fermentatie, met behulp van de Rhizopus-schimmel, heeft wat meer structuur dan tofu en daardoor een wat stevigere bite. Voor wie nog nooit tofu of tempeh heeft gegeten zijn de Indonesische gerechten met tofu en tempeh de ideale manier om hiermee te beginnen. De verschillende sauzen die we gebruiken in deze gerechten hebben zoveel smaak dat ook vleeseters vaak kiezen voor onze tofu en tempeh gerechten!
Onze tofu- en tempeh gerechten:
Telor = ei
Een andere vegetarische optie in de Indische keuken is natuurlijk een ei-gerecht. Bij onze ei-gerechten koken we het ei eerst, waarna we het ei frituren. Dit zorgt voor een heerlijk krokant eitje wat de smaken van de sauzen ook heerlijk opneemt. Bij ons kunt u kiezen voor een pikante saus (Telor Boemboe Bali) en een milde saus (Sambal Goreng Telor).
Onze ei gerechten:
Goreng = gebakken
Goreng betekent simpelweg ‘gebakken’. U kent het woord goreng waarschijnlijk voornamelijk van de bekende Nasi Goreng. Er bestaan verschillende varianten van Nasi Goreng, van variaties met vis tot Nasi Goreng die op smaak wordt gebracht met Sambal Oelek. Daarnaast hebben we ook nog andere gerechten die worden gebakken. Bami Goreng is gebakken bami met heerlijke smaakmakers en bij Mihoen Goreng bakken we mihoen met kruiden en ketjap. Door het meebakken van de rijst, bami en mihoen wordt de saus in het hele gerecht opgenomen, wat zorgt voor een heerlijk, smaakvol resultaat.
Onze gebakken gerechten:
Wilt u ook een rijsttafel bestellen? Begin dan hier met het samenstellen van uw ideale rijsttafel! Selera Anda heeft voor u 3 basismenu’s samengesteld, waar u zelf de verschillende gerechten kunt kiezen. Een oplossing op maat is uiteraard ook mogelijk, vraag dan een offerte aan.
Indonesische zoetigheden zijn een feest voor de smaakpapillen. Deze heerlijke traktaties combineren unieke smaken en texturen die je niet snel ergens anders …
Een succesvol evenement begint met een goed doordacht budget. Of u nu een bruiloft, bedrijfsfeest of familiebijeenkomst plant, het berekenen van de …
Een Indonesische lunch is meer dan alleen een maaltijd. Het is een kans om indruk te maken op uw zakelijke relaties en …