• Ontdek de zoete verleiding van Indonesische lekkernijen

    20 november 2024

    Indonesische zoetigheden zijn een feest voor de smaakpapillen. Deze heerlijke traktaties combineren unieke smaken en texturen die je niet snel ergens anders zult vinden. Van kleverige rijstcakes tot fruitige desserts, er is voor elk wat wils in de wereld van Indonesische lekkernijen. De rijke traditie van Indonesische zoetigheden Indonesische zoete lekkernijen hebben een lange geschiedenis …

Recente berichten

  • 24 oktober 2024

    Een succesvol evenement begint met een goed doordacht budget. Of u nu een bruiloft, bedrijfsfeest of familiebijeenkomst plant, het berekenen van de cateringkosten is een belangrijke stap. In dit artikel …

  • 17 oktober 2024

    Een Indonesische lunch is meer dan alleen een maaltijd. Het is een kans om indruk te maken op uw zakelijke relaties en hen te trakteren op een culinaire ervaring die …

  • 26 juni 2024

    Selera Anda, dé cateraar voor authentieke Indonesische gerechten, staat bekend om haar traditionele recepten, "zoals Oma het maakt". We vullen onze rijke rijsttafels dan ook graag af met een heerlijk …

  • 14 juni 2024

    Selera Anda staat bekend om het aanbieden van authentieke Indonesische gerechten voor diverse gelegenheden. Of het nu gaat om een intiem diner met familie en vrienden, een spetterend bedrijfsfeest of …

  • 21 maart 2023

    Ramadan begint dit jaar in de nacht van 22 op 23 maart en eindigt op donderdagavond 20 april met het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Tijdens de Ramadan wordt er gevast …

  • 10 februari 2023

    Bij het organiseren van een bruiloft is er heel veel waar je aan moet denken. Hoe gaan jullie de bruiloft aankleden? Wat gaan de gasten eten? Wat wordt de dresscode? …

  • 23 december 2022

    Wist u dat u een rijsttafel kunt maken van alleen maar vegan gerechten? Net als een rijsttafel met vlees, is een vegan rijsttafel gevarieerd, gebalanceerd en ontzettend lekker! In …

  • 14 november 2022

    Een bedrijfsborrel is de ideale gelegenheid voor uw team om elkaar beter te leren kennen. Bedrijfsborrels zijn niet alleen goed voor de sfeer op de werkvloer, maar ook voor …

  • 5 oktober 2022

    Kurkuma is een specerij en komt van de wortel van de kurkumaplant. Het staat bekend om zijn uitgesproken gele kleur en licht bittere smaak. Kurkuma is de meest gebruikelijke naam …

  • 15 maart 2022

    Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken en een van de belangrijkste aspecten van een trouwfeest is natuurlijk het trouwmenu. Er zijn verschillende opties wat betreft het …

  • 15 februari 2022

    Bijna iedereen in Nederland heeft er wel een potje van in huis staan: Sambal Oelek. Maar wist u dat er veel meer varianten van deze heerlijke saus zijn? …

  • 15 januari 2022

    Voor ons zijn de namen van onze gerechten natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar van onze klanten horen we wel eens dat al die Indonesische namen soms best verwarrend kunnen zijn! …

  • 17 december 2021

    Vegetarisch eten is populair. Het aantal mensen in Nederland dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar dan ook met maar liefst 150% gegroeid! Niet zo gek als je je …

  • 1 december 2021

    Een succesvol feestelijk diner begint met een goede planning. Bedenk daarom eerst wat precies de wens is: hoeveel gasten komen er op het diner? Wat wilt u serveren? Waar …

  • 30 september 2021

    Nasi Goreng is gebakken rijst met kruiden en smaakmakers aangevuld met vlees en/of groenten. Wie wel eens een recept voor nasi goreng heeft opgezocht zal wel weten dat er …

  • 16 september 2021

    De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken en dat geldt ook voor het gebruik van kruiden. Op Sumatra worden gerechten bijvoorbeeld vaak pittig gegeten, terwijl op Oost-Java veel gebruik wordt gemaakt van palmsuiker (goela djawa) waardoor gerechten hier doorgaans zoeter van smaak zijn.

  • 11 augustus 2021

    De rijsttafel komt van de tijd van Nederlands-Indië, waar het werd gereserveerd aan de kolonisten. Nederland kwam in aanraking met de Indonesische keuken en zo ontstond de Indische rijsttafel. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en zo is een mengeling ontstaan van de Nederlandse en Indonesische keuken.

  • 29 juni 2021

    Na een lange winter is er niets leuker dan de zomer vieren met je dierbaren in je eigen tuin. Maar wat heb je allemaal nodig om een geslaagd tuinfeest te organiseren? Wij geven je een aantal ideeën zodat jij deze zomer het ultieme tuinfeest kunt organiseren.

  • 3 juni 2021

    Heerlijk Indonesische lunch rijsttafel met voor ieder wat wils. Met zowel warme als koude gerechten die dag vers zijn bereid! Tot in de puntjes verzorgd door Selera Anda! Wij …

  • 3 juni 2021

    Heeft u binnenkort wat te vieren? En bent u op zoek naar een Indisch Buffet? Dan bent u bij Selera Anda aan het juiste adres. Wij verzorgen Indonesische catering voor …

  • 1 april 2021

    De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken. Ook op het gebied van kruiden. Op Sumatra worden gerechten vaak pittig gegeten.