• November 14, 2022

    Een bedrijfsborrel is de ideale gelegenheid voor uw team om elkaar beter te leren kennen. Bedrijfsborrels zijn niet alleen goed voor de sfeer op de werkvloer, maar ook voor …

    Lees verder
  • October 5, 2022

    Kurkuma is een specerij en komt van de wortel van de kurkumaplant. Het staat bekend om zijn uitgesproken gele kleur en licht bittere smaak. Kurkuma is de meest gebruikelijke naam …

    Lees verder
  • March 15, 2022

    Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken en een van de belangrijkste aspecten van een trouwfeest is natuurlijk het trouwmenu. Er zijn verschillende opties wat betreft het …

    Lees verder
  • February 15, 2022

    Bijna iedereen in Nederland heeft er wel een potje van in huis staan: Sambal Oelek. Maar wist u dat er veel meer varianten van deze heerlijke saus zijn? …

    Lees verder
  • January 15, 2022

    Voor ons zijn de namen van onze gerechten natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar van onze klanten horen we wel eens dat al die Indonesische namen soms best verwarrend kunnen zijn! …

    Lees verder
  • December 17, 2021

    Vegetarisch eten is populair. Het aantal mensen in Nederland dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar dan ook met maar liefst 150% gegroeid! Niet zo gek als je je …

    Lees verder
  • December 1, 2021

    Een succesvol feestelijk diner begint met een goede planning. Bedenk daarom eerst wat precies de wens is: hoeveel gasten komen er op het diner? Wat wilt u serveren? Waar …

    Lees verder
  • September 30, 2021

    Nasi Goreng is gebakken rijst met kruiden en smaakmakers aangevuld met vlees en/of groenten. Wie wel eens een recept voor nasi goreng heeft opgezocht zal wel weten dat er …

    Lees verder
  • September 16, 2021

    De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken en dat geldt ook voor het gebruik van kruiden. Op Sumatra worden gerechten bijvoorbeeld vaak pittig gegeten, terwijl op Oost-Java veel gebruik wordt gemaakt van palmsuiker (goela djawa) waardoor gerechten hier doorgaans zoeter van smaak zijn.

    Lees verder
  • August 11, 2021

    De rijsttafel komt van de tijd van Nederlands-Indië, waar het werd gereserveerd aan de kolonisten. Nederland kwam in aanraking met de Indonesische keuken en zo ontstond de Indische rijsttafel. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en zo is een mengeling ontstaan van de Nederlandse en Indonesische keuken.

    Lees verder
  • June 29, 2021

    Na een lange winter is er niets leuker dan de zomer vieren met je dierbaren in je eigen tuin. Maar wat heb je allemaal nodig om een geslaagd tuinfeest te organiseren? Wij geven je een aantal ideeën zodat jij deze zomer het ultieme tuinfeest kunt organiseren.

    Lees verder
  • June 3, 2021

    Heerlijk Indonesische lunch rijsttafel met voor ieder wat wils. Met zowel warme als koude gerechten die dag vers zijn bereid! Tot in de puntjes verzorgd door Selera Anda! Wij …

    Lees verder
  • June 3, 2021

    Heeft u binnenkort wat te vieren? En bent u op zoek naar een Indisch Buffet? Dan bent u bij Selera Anda aan het juiste adres. Wij verzorgen Indonesische catering voor …

    Lees verder
  • April 1, 2021

    De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken. Ook op het gebied van kruiden. Op Sumatra worden gerechten vaak pittig gegeten.

    Lees verder
Maak kennis met Indonesië

Stel zelf uw Indische rijsttafel samen

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.

Begin met samenstellen