Wist u dat u een rijsttafel kunt maken van alleen maar vegan gerechten? Net als een rijsttafel met vlees, is een vegan rijsttafel gevarieerd, gebalanceerd en ontzettend lekker! In deze blog zetten we al onze vegan opties voor u op een rijtje.

Rijstgerechten

De basis van een rijsttafel is natuurlijk rijst. Voor een vegan rijsttafel kunt u kiezen voor Nasi Koening en Nasi Poetih.

Nasi Koening wordt ook wel feestrijst genoemd. In dit gerecht wordt rijst op smaak gebracht met kurkuma, wat de rijst de uitgesproken gele kleur geeft. Nasi Poetih is gekookte witte rijst.

Groente/ tofu/ tempeh gerechten

Vervolgens vult u de rijsttafel aan met één of meerdere groente- , tofu- en/of tempeh gerechten. Onze vegan groentegerechten zijn Sajoer Lodeh (groenten gekookt in een kruidige bouillon met kokosmelk), Toemisan Sajoer (geroerbakte groenten) of vegan Gado Gado, uiteraard zonder ei.

Ook de Indonesische keuken biedt heerlijke gerechten met tofu en/of tempeh. Zo kunt u kiezen voor Tahoe Tempe Koening, waar tofu en tempeh worden gebakken in een gele kerrie-kokossaus, Tahoe Tempe Taotjo: een heerlijk gerecht met tofu en tempeh in een smaakvolle bonensaus of voor Sambal Goreng Tempe: krokant gebakken tempeh in een heerlijk zoet, pittig en stroperig sausje.

Indonesische Rijsttafel

Smaakmakers

Smaakmakers zijn een onmisbaar onderdeel van een rijsttafel. Atjar is een zoetzuur bijgerecht van ingemaakte groenten. De frisse smaak zorgt voor een heerlijk contrast met de rest van de kruidige gerechten van een rijsttafel. Zowel Atjar Koening als Atjar Tjampoer zijn volledig vegan.

Ook kunt u Seroendeng en Bawang Goreng als toppings voor uw rijsttafel toevoegen. Seroendeng is een geroosterd kokosschaafsel met kruiden en Bawang Goreng zijn gefrituurde uitjes die een heerlijke smaak aan uw rijsttafel toevoegen.

Met Emping Belinjo en Opak Pedis maakt u uw rijsttafel helemaal af. Emping Belinjo is kroepoek gemaakt van noten en Opak Pedis is een vegan kroepoek gemaakt van cassave.

Wilt u ook een vegan rijsttafel bestellen? Neem dan even contact met ons op. Selamat Makan!

Catering voorbeeld

Selera Anda

Meer blogs

  • 21 March 2023

    Ramadan begint dit jaar in de nacht van 22 op 23 maart en eindigt op donderdagavond 20 april met het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Tijdens de Ramadan wordt er gevast …

  • 10 February 2023

    Bij het organiseren van een bruiloft is er heel veel waar je aan moet denken. Hoe gaan jullie de bruiloft aankleden? Wat gaan de gasten eten? Wat wordt de dresscode? …

  • 14 November 2022

    Een bedrijfsborrel is de ideale gelegenheid voor uw team om elkaar beter te leren kennen. Bedrijfsborrels zijn niet alleen goed voor de sfeer op de werkvloer, maar ook voor …