Vegetarisch eten is populair. Het aantal mensen in Nederland dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar dan ook met maar liefst 150% gegroeid! Niet zo gek als je je bedenkt dat vegetarisch eten is goed is voor mens, dier en klimaat.

Ook wij krijgen steeds vaker de vraag of wij vegetarische gerechten aanbieden. Gelukkig is de Indonesische keuken is rijk aan vegetarische gerechten! Onze vegetarische gerechten variëren van groentegerechten tot gerechten met tofu en tempeh en doen stuk voor stuk niet onder voor onze vleesgerechten. Wij hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

1. Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh is een Indonesische groentensoep met groenten, kruidige bouillon en kokosmelk. Wij koken onze Sajoer Lodeh altijd met (noem de specifieke groenten). De boemboe voor dit gerecht bestaat uit verschillende aromatische kruiden en smaakmakers zoals gemalen chilipeper, sjalotjes, knoflook, koriander, kurkuma en trassi (check?).

2. Toemisan Sajoer

Toemisan Sajoer zijn simpelweg geroerbakte groenten. Maar dan wel met lekker veel smaak, zoals je gewend bent van de Indische keuken. Deze smaak komt onder andere van de smaakmakers (noem de smaakmakers)

3. Tahoe Tempe Taotjo

Tahoe Tempe Taotjo is een gerecht van tahoe (tofu) en tempeh in een smaakvolle bonensaus. Taotjo saus wordt gemaakt van gele, gefermenteerde bonen en heeft een heerlijke ziltige smaak. De saus trekt helemaal in de tofu en tempeh waardoor het gerecht lekker veel smaak heeft en een perfecte vleesvervanger is.

4. Tahoe Tempe Koening

Sajoer Lodeh is een Indonesische groentensoep met groenten, kruidige bouillon en kokosmelk. Wij koken onze Sajoer Lodeh altijd met (noem de specifieke groenten). De boemboe voor dit gerecht bestaat uit verschillende aromatische kruiden en smaakmakers zoals gemalen chilipeper, sjalotjes, knoflook, koriander, kurkuma en trassi (check?).

5. Sambal Goreng Tempeh

Sambal Goreng Tempeh is krokant gebakken tempeh, omhuld door een heerlijk zoet, pittig en stroperig sausje. Door de volle zoet zoute smaak en de stevige bite van de tempeh is dit gerecht een perfecte vleesvervanger!

6. Sambal Goreng Telor

Houd je van ei en houd je van pittig? Dan is dit hét gerecht voor jou. Sambal Goreng Telor zijn hardgekookte, gefrituurde eieren in een mild pittig sausje. De gefrituurde eitjes nemen net als bij Tahoe Tempe Taotjo de saus heerlijk op, wat resulteert in een heerlijk gerecht met lekker veel smaak.

7. Atjar Koening

Atjar Koening is een bijgerecht van ingemaakte groenten en is een belangrijk bijgerecht in de Indische keuken. De zurige smaak van Atjar combineert heerlijk met de zoute en pittige smaken van andere gerechten in de Indische keuken.

Maak kennis met Indonesië

Stel zelf uw rijsttafel samen

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.

Selera Anda

Meer blogs

  • 21 March 2023

    Ramadan begint dit jaar in de nacht van 22 op 23 maart en eindigt op donderdagavond 20 april met het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Tijdens de Ramadan wordt er gevast …

  • 10 February 2023

    Bij het organiseren van een bruiloft is er heel veel waar je aan moet denken. Hoe gaan jullie de bruiloft aankleden? Wat gaan de gasten eten? Wat wordt de dresscode? …

  • 23 December 2022

    Wist u dat u een rijsttafel kunt maken van alleen maar vegan gerechten? Net als een rijsttafel met vlees, is een vegan rijsttafel gevarieerd, gebalanceerd en ontzettend lekker! In …