Een succesvol feestelijk diner begint met een goede planning. Bedenk daarom eerst wat precies de wens is: hoeveel gasten komen er op het diner? Wat wilt u serveren? Waar wilt u het diner hosten? Omdat er best wel wat komt kijken bij het organiseren van een feestelijk diner geven we u in deze blog vijf tips waarmee u aan de slag kunt als u een diner voor de feestdagen organiseert.

Locatie

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvol feestelijk diner is de locatie. Als u op zoek bent naar een locatie is het handig om eerst vast te stellen hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn. Op basis van dit aantal kunt u besluiten om het diner thuis of op kantoor te houden, of op zoek te gaan naar een andere locatie. Houd hierbij rekening met de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van een locatie! Zo is het bijvoorbeeld niet handig als al uw gasten heel ver moeten reizen of de locatie heel moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Eten en drinken

Bij een feestelijk diner draait het – behalve de gezelligheid – natuurlijk om het lekkere eten. Bij een feestelijk diner denkt u misschien al gauw aan een klassiek menu, maar u kunt uw gasten juist verrassen met eens iets anders dan een standaard maaltijd. Een Indonesische rijsttafel is feestelijk, smakelijk en een optie waarmee u uw gasten gegarandeerd verrast.

Voor deze feestdagen hebben wij bij Selera Anda twee feestmenu’s samengesteld zodat u eigenlijk niet meer hoeft na te denken over uw feestmenu. Wij hebben een regulier en vegetarisch menu en u kunt natuurlijk ook zoals gebruikelijk zelf een menu samenstellen!

Een mooi gedekte tafel

Een feestelijk diner is geen feestelijk diner zonder een mooie gedekte tafel. Een mooi tafelkleed doet al heel veel voor de aankleding en met een mooi centerpiece en kaarsen op uw tafel bent u al snel verzekerd van een prachtige setting voor uw diner.

Doe niet alles zelf

Als u een feestelijk diner organiseert bent u misschien geneigd om alles zelf te willen regelen, van decoratie tot aan het eten zelf. Maar kunt u zelf zo nog wel genieten van het diner? Door het inschakelen van een cateringservice zorgt u niet alleen voor heerlijk eten, maar wordt er ook ontzettend veel van het harde werk voor u uit handen genomen.

Als u bij ons een rijsttafel bestelt wordt het eten op de dag zelf vers bereid en door middel van thermoboxen warm geleverd op locatie. Ons personeel zet het buffet op en de gerechten worden op temperatuur gehouden door middel van warmhoudschalen. Zo kunt u zelf ook genieten van een heerlijk diner. Fijne feestdagen!

Ballonnen aan een touw als spel bij een tuinfeest
Maak kennis met Indonesië

Stel zelf uw rijsttafel samen

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.

Selera Anda

Meer blogs

  • 21 March 2023

    Ramadan begint dit jaar in de nacht van 22 op 23 maart en eindigt op donderdagavond 20 april met het Suikerfeest (Eid al-Fitr). Tijdens de Ramadan wordt er gevast …

  • 10 February 2023

    Bij het organiseren van een bruiloft is er heel veel waar je aan moet denken. Hoe gaan jullie de bruiloft aankleden? Wat gaan de gasten eten? Wat wordt de dresscode? …

  • 23 December 2022

    Wist u dat u een rijsttafel kunt maken van alleen maar vegan gerechten? Net als een rijsttafel met vlees, is een vegan rijsttafel gevarieerd, gebalanceerd en ontzettend lekker! In …