Na een lange winter is er niets leuker dan de zomer vieren met je dierbaren in je eigen tuin. Maar wat heb je allemaal nodig om een geslaagd tuinfeest te organiseren? Wij geven je een aantal ideeën zodat jij deze zomer het ultieme tuinfeest kunt organiseren.

Maak van je evenement een echt feest en zorg voor authentieke Indonesische catering.

Zitplekken

Als je een tuinfeest organiseert waar iedereen aan tafel zit is het uiteraard van belang dat iedereen een zitplaats heeft, maar ook als je geen ‘zitfeestje’ organiseert is het belangrijk dat er genoeg zitplaatsen zijn. Je kunt hiervoor hoekjes creëren met verschillende soorten zitplaatsen. Zo zullen sommige gasten het fijn vinden om aan een (picknick)tafel te zitten, terwijl andere gasten het heerlijk zullen vinden om op een kleed met poefen en kussens te zitten. Denk hierbij ook aan de leeftijd van je gasten! Gasten op leeftijd zullen niet graag op de grond willen zitten.

Het menu

Liefde gaat door de maag en één van de hoofdzaken van een tuinfeest is dan ook het eten dat je je gasten voorschotelt. Hou bij het menu rekening met al je gasten en zorg altijd dat je ook een aantal vegetarische opties hebt.

Een buffet is een ideale oplossing voor een tuinfeest. Zo kan iedereen zelf bepalen wanneer en wat ze eten. Heb je geen zin om zelf uren of zelfs dagen in de keuken te staan zwoegen? Kies dan voor een professionele catering service! Onze Indonesische catering is verrassend, smakelijk en heeft voor iedereen wat wils!

Licht en schaduw

Als je overdag een tuinfeest organiseert is het belangrijk dat je voor genoeg schaduwplekken zorgt. Je kunt schaduw creëren door het plaatsen van partytenten of het spannen van een overkapping. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap, want als het regent kunnen je gasten zich hier ook onder verschuilen. Gaat je feest tot in de avond door? Zorg dan ook voor verlichting in de tuin. Een lichtsnoer is een makkelijke oplossing en geeft je tuin meteen een heel gezellig en romantische sfeer.

Muziek

Ook niet onbelangrijk op een feest: de muziek. Je kunt het qua muziek zo groot en zo klein aanpakken als je wilt. Wil je echt uitpakken? Boek dan een band of een duo dat live muziek speelt of huur een dj die plaatjes draait. Als je de muziek zelf wilt verzorgen kun je zelf een playlist voor de avond maken in Spotify en deze afspelen. Zorg hierbij wel voor een goede geluidsinstallatie en zorg ervoor dat je eventuele geluidsoverlast bespreekt met je buren!

Spelletjes

Komen er kinderen op het feest? Dan is het leuk als zij zich ergens mee kunnen vermaken. Maar ook volwassenen vinden het vaak leuk als ze iets kunnen doen! Je kunt bijvoorbeeld een pingpongtafel in de tuin zetten of een plek creëren waar je gasten jeu de boules kunnen spelen. Als je echt wilt uitpakken voor de kleintjes kun je natuurlijk een luchtkussen in de tuin zetten maar ook oud Hollandse spelletjes kunnen leuk zijn om te doen. Denk bijvoorbeeld aan blik gooien, hoefijzer werpen of de oude klassieker: sjoelen.

Ballonnen aan een touw als spel bij een tuinfeest
Maak kennis met Indonesië

Stel zelf uw rijsttafel samen

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.

Stel zelf uw Indische Rijsttafel samen