Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken en een van de belangrijkste aspecten van een trouwfeest is natuurlijk het trouwmenu. Er zijn verschillende opties wat betreft het trouwmenu en in deze blog geven we u graag wat tips om de beste keuze voor uw bruiloft te kunnen maken.

Maak van je evenement een echt feest en zorg voor authentieke Indonesische catering.

Formeel of informeel?

De eerste keuze die u moet maken bij het nadenken over een trouwmenu is of u voor een formeel of een informeel trouwmenu wilt gaan. Bij een informele setting kunt u denken aan een foodtruck, catering of shared dining. Zo zorgt u voor een ontspannen sfeer op een bruiloft waar mensen makkelijk een praatje met elkaar kunnen maken. Een formeel diner bestaat meestal uit een vaststaand menu waar men meestal de keuze kan maken tussen drie gerechten en bestaat uit meerdere gangen.

Een vast menu

Een vast menu is de meest traditionele optie wat betreft het trouwmenu. Het bruidspaar stelt het menu samen met de trouwlocatie of met de cateraar en alle gasten krijgen hetzelfde menu voorgeschoteld. Een vast menu bestaat meestal uit drie gangen en de gasten maken de keuze meestal op voorhand of op de dag zelf. Houd bij een vast menu wel rekening met dieetwensen of allergieën van uw gasten. Bij een vast menu hoort meestal een vaste tafelsetting.

Buffet/ Walking Dinner

Een buffet wordt ook wel een walking dinner genoemd en zit een beetje tussen formeel en informeel in. Een buffet geeft vaak het gevoel van een luxe diner door de presentatie van het buffet en zorgt voor een prettige informele sfeer waar men zelf het eten kan kiezen en op en neer kan wandelen om het eten te halen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een vaste plek aan tafel hoeven te zitten en er dus ook geen tafelsetting gemaakt hoeft te worden. Veel gasten vinden dit prettig, omdat zij zo zelf kunnen bepalen waar zij zitten en met meerdere mensen kunnen praten.

Een buffet is ook erg handig omdat er met de verschillende gerechten altijd wel een gerecht is dat past bij de smaak, dieetwensen en allergieën van uw gasten. Bij Selera Anda weten wij als geen ander wat er nodig is voor een geslaagd feest en onze Indische rijsttafels zijn een verrassende, authentieke en smaakvolle keuze voor uw trouwmenu!

Shared dining

Bij shared dining wordt het eten in grote schalen op tafel geserveerd en kan iedereen zelf pakken wat hij of zij wilt eten. Het voordeel van shared dining is dat mensen niet op hoeven te staan om hun eten te halen, maar ten opzichte van een buffet zitten mensen wel meer vast aan hun plek aan tafel.

Food Truck

Organiseert u een informele bruiloft in bijvoorbeeld festival stijl? Dan zou u kunnen kiezen voor een food truck. Er zijn tegenwoordig veel opties op het gebied van food trucks, dus dit zou een informele en verrassende keuze kunnen zijn voor uw trouwmenu. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het trouwfeest zich buiten bevindt!

Wilt u een van onze rijsttafels serveren op uw bruiloft? Begin dan hier met het samenstellen van uw ideale rijsttafel! Selera Anda heeft voor u 3 basismenu’s samengesteld, waar u zelf de verschillende gerechten kunt kiezen. Een oplossing op maat is uiteraard ook mogelijk, vraag dan een offerte aan.

Ballonnen aan een touw als spel bij een tuinfeest
Maak kennis met Indonesië

Stel zelf uw rijsttafel samen

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.

Stel zelf uw Indische Rijsttafel samen