De 5 meest gebruikte kruiden in de Indonesische keuken
De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken en dat geldt ook voor het gebruik van kruiden. Op Sumatra worden gerechten bijvoorbeeld vaak pittig gegeten, terwijl op Oost-Java veel gebruik wordt gemaakt van palmsuiker (goela djawa) waardoor gerechten hier doorgaans zoeter van smaak zijn.
De Indonesische rijsttafel
De rijsttafel komt van de tijd van Nederlands-Indië, waar het werd gereserveerd aan de kolonisten. Nederland kwam in aanraking met de Indonesische keuken en zo ontstond de Indische rijsttafel. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en zo is een mengeling ontstaan van de Nederlandse en Indonesische keuken.
Hoe organiseer ik een tuinfeest?
Na een lange winter is er niets leuker dan de zomer vieren met je dierbaren in je eigen tuin. Maar wat heb je allemaal nodig om een geslaagd tuinfeest te organiseren? Wij geven je een aantal ideeën zodat jij deze zomer het ultieme tuinfeest kunt organiseren.
Bedrijfslunch
Heerlijk Indonesische lunch rijsttafel met voor ieder wat wils. Met zowel warme als koude gerechten die dag vers zijn bereid! Tot in de puntjes verzorgd door Selera Anda! Wij …
Indisch Buffet
Heeft u binnenkort wat te vieren? En bent u op zoek naar een Indisch Buffet? Dan bent u bij Selera Anda aan het juiste adres. Wij verzorgen Indonesische catering voor …
Kruiden en smaakmakers in de Indonesische keuken
De vele eilanden in Indonesië hebben allemaal hun eigen tradities en gebruiken. Ook op het gebied van kruiden. Op Sumatra worden gerechten vaak pittig gegeten.
Stel zelf uw Indische rijsttafel samen
De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Om het u makkelijk te maken hebben wij daarom drie basismenu’s naar grootte samengesteld. U kunt het gekozen menu naar wens uitbreiden met extra hoofdgerechten of bij- en nagerechten.